bands / projecten

Sophie Anglionin

 
 

Met voorbeelden als George Duke en Stevie Wonder voelt Sophie zich thuis in de genres soul, funk en pop. In de meeste formaties is ze werkzaam als toetsenist en (achtergrond)zangeres, maar het is geen uitzondering als je haar voorbij ziet komen op gitaar of percussie.

 

Biguine Balade

Deze Caribische band brengt tropische ritmes naar Nederland. Leadzanger en gitarist Alain Anglionin, geboren op het eiland Martinique, zingt zijn eigen composities in het Creools. De band, bestaande uit onder andere zijn twee kinderen, beslaat ook percussie en blazers. Samen spelen ze swingende ritmes als biguine, zouk en compas. Haal de zon in huis met Biguine Balade!

www.facebook.com/BiguineBalade

Arianne

Singersongwriter Arianne studeerde in 2012 af aan het Conservatorium van Haarlem. Met haar band speelt ze mooie, sfeervolle nummers, die ieder hun eigen verhaal vertellen en waarmee ze de luisteraar weet te raken. Op haar eerste gelijknamige demo “Arianne”, welke in september 2013 is gepresenteerd, zijn drie uiteenlopende nummers te beluisteren, waarbij invloeden uit de pop/rock, jazz en soul duidelijk naar voren komen.

www.ariannemusic.nl

Just As Jazz

Just As Jazz brengt sfeervolle live-muziek waarbij Sophie piano speelt en Annelies de Bruin zingt. Dit duo is in veel genres thuis, maar legt het accent op jazz en pop. Ella Fitzgerald, Frank Sinatra, en Billie Holiday, maar ook Natalie Cole, Michael Bublé en Adele komen voorbij in het per gelegenheid samengestelde programma. Het repertoire heeft een chique karakter en is geschikt voor ingetogen gebeurtenissen.

The Acousticurls

De slogan “Akoestisch repertoire door twee krullenbollen”  slaat de spijker op z’n kop. Deze twee meiden zingen subtiele interpretaties van singer-songwriters en treden daarmee iets buiten de overbekende commerciële num-mers. Hierdoor ontstaat er mooie luister-muziek, en dankzij de cajon is de groove ook aanwezig. Goed geschikt om een gezellige sfeer neer te zetten in een café of restaurant!

www.facebook.com/TheAcousticurls

My Piano & I

Sophie is een zingende toetsenist. Ze vindt het heerlijk om te zingen en zichzelf daarbij te begeleiden op piano. De afgelopen jaren heeft ze een repertoire ontwikkeld, van onbekend tot herkenbaar, met nummers van Alicia Keys, Stevie Wonder, Jamie Cullum en andere voorbeelden voor Sophie. Ideaal voor rustige achtergrondmuziek in een restaurant of een lekker deuntje op een feestje.

Ruby and the Blizzards

Deze superstrakke coverband staat garant voor een enorm swingende en soulvolle avond! Frontman en gitarist Marc Jansen zingt de blues en rock-’n’-roll, terwijl frontlady en toetsenist Sophie de soul- en danceclassics op zich neemt. Met een 3-koppige blazerssectie zijn nummers van Earth, Wind & Fire, Prince en Stevie Wonder onontkoombaar.  Één ding is zeker: binnen no time is de dansvloer gevuld.

www.facebook.com/RubyAndTheBlizzards